Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen, Biersommelier. Maar wat is een biersommelier nou en hoe word je dat?

Een biersommelier is een bierexpert.

Een biersommelier is eigenlijk een bierexpert. Een sommelier weet veel over verschillende bierstijlen, smaken en combinaties van bier en eten. Je mag jezelf niet zomaar een biersommelier noemen. Hiervoor moet je een bier diploma behaald hebben. Als je biersommelier bent kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een bierproeverij. Zo kan je een proeverij geven voor mensen met een bedrijfsuitje, voor een sportclub, een stel vrienden etc. Je zou ook eventueel biertrainingen kunnen gaan geven voor horecabedrijven, vriendengroepen en als bedrijfsuitje.

Hoe word je sommelier?

Maar hoe word je nou biersommelier? Op verschillende plekken in Nederland kun je beginnen aan een opleiding zoals bijv. Stibon om je bierkennis te vergroten. Je bent pas biersommelier als je het derde niveau succesvol afgerond hebt. Na het behalen van het derde niveau beschik je over de kennis om jezelf een biersommelier te noemen.

Wat kan je als biersommelier?

Je bent nu biersommelier, daarna kun je aan de slag gaan met het geven van proeverijen. Je hebt online bierproeverijen en je hebt de offline proeverij. De taak van de sommelier is niet alleen vertellen over de bieren bij de proeverij. De sommelier moet ook zorgen dat er een goede beleving is, dat iedereen het naar hun zin heeft en dat iedereen meedoet. Dit is van groot belang bij zowel de Online bierproeverij als de offline proeverij.

Online bierproeverij vs. offline bierproeverij

Als je je niet helemaal prettig voelt bij een offline bierproeverij vanwege corona is dit geen reden om het bedrijfsuitje dit jaar over te slaan. De Online bierproeverij is relatief nieuw en volledig coronaproof. Hier word er digitaal door middel van een zoom of een Microsoft Teams vergadering een proeverij gegeven. Alle deelnemers van de online bierproeverij ontvangen een bierpakket met daarin alle benodigdheden om deel te nemen aan de proeverij. Deze online bierproeverij is erg leuk om te doen met je vrienden, sportclub, zakenrelaties of als bedrijfsuitje. Met de online bierproeverij kan het bedrijfsuitje van het jaar gewoon doorgaan.

Online bierproeverij bestellen?

Je kunt onze online bierproeverij zelf ervaren. Onze trainers hebben ook on demand proeverijen gemaakt, zodat je ook in bijv. duo’s bier kunnen proeven.

Bekijk onze online bierproeverijen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *